I praktik som tømrer

61

Af Lauge, Lucas, Kristoffer og Nicklas

Slotshaven HHX har et stort fokus på handel og økonomi. Derfor finder vi det meget interessant på redaktionen, at en handelsskole elev har valgt tømrer som praktik, da det sjældent er en af de populære valgmuligheder.

Vi har været så heldige at få fat i en af vores bekendtskaber, Jonas Kjær Jakobsen, som har valgt at besvare vores spørgsmål på, hvorfor han valgte tømrer som praktik. 

Hvorfor valgte du praktik? “Fordi intet af det andet tiltalte mig”.

Hvorfor lige tømrer? “Fordi jeg så en gylden mulighed for at være sammen med min fætter, da det er ham jeg er i praktik hos. Udover dette har jeg altid elsket sløjd, så det er sjovt at få genoplivet nogle gamle minder”.

Var der andre af mulighederne i slots ugen der tiltalte dig? “Nej. Praktik er luksus, og jeg er meget tilfreds med mit valg.”

Føler du du indtil videre har fået et tilfredsstillende resultat ud af praktikken? “Mega tilfredsstillende”

Efter Jonas’ personlige holdning og vurdering af mulighederne, følte han at praktik ville være det mest optimale for ham selv, da de andre muligheder ikke var så tiltalende for ham. Han valgte tømrer fordi det bringer glæde frem i ham, at han kan være sammen med sin fætter og han elsker sløjd.

Vi vil dog stadig konkludere at det er et anderledes valg, eftersom man ikke kan uddanne sig som tømrer efter en HHX uddannelse. Dog har Jonas valgt at bruge det som en mulig åbning i hans fremtidige karriere. Da han kan beslutte om HHX er det rigtige for ham eller om han skal finde sig et andet erhverv.

Vi har snakket med Jonas Kjær efter interviewet og han virker som en glad mand, der er meget tilfreds med sin beslutning, om at vælge praktik.

Vi spurgte ham “Hvad har så sagt dig mest tømrer eller HHX” han svarede kort og kontant, “HHX helt klart, men det er sjovt og spændende at komme ud og bruge sine hænder.”