KAN MAN SERIØST LAVE SÅ MEGET I UGE 4?!!!!!

56

Denne artikel er skrevet af Kristoffer, Nicklas, Lucas og Lauge

Uge 4 er en uge på Slotshaven gymnasium hvor man kan lave en masse forskellige aktiviteter eller tage på rejse.

Hvad er Slotsugen?
Slotshaven Gymnasium byder som sædvanligt på en anderledes uge, nemlig i uge 4. Dette har eleverne forskellige holdninger til.

Slotsugen går ud på at du har forskellige aktiviteter du kan deltage i en uge, alt fra rejser til at forbedre dine kompetencer i fagene du har behov for at forbedre dig i. Der er specielt lagt fokus at skabe en uge med fordybelse og vedholdenhed, hvor eleverne kan dykke ned i et område de enten finder særligt interessant eller føler de skal øge deres kompetencer.

Rejser i Uge 4
Der er 8 forskellige destinationer man kan rejse til sammen med forskellige lærere, du kan nemlige besøge og få et indblik i de forskellige kulturer i Spanien, England, Tyskland, Wien, Sydafrika, Berlin, Bruxelles og Norge. Det byder på alt fra en skitur til Norge til en sprogrejse til Malaga, og en kulturrejse til Wien. I år kunne Slotshaven tilbyde noget ekstra ordinært, nemlig en rejse til Sydafrika, Cape Town, med særligt fokus på frivilligt arbejde. Rejsen var dyrere end de andre rejser, men dog får du også tilbudt noget du ikke gør på andre rejser, nemlig en destination der ikke har været tilbudt før og på hele 9 dage.

Aktiviteter på skolen i uge 4
På skolen sker der også en masse aktiviteter. Der er forskellige valgmuligheder. Man kan blandt andet vælge Slots news, Drama, Rollespil, Gamedesign og andre interessante ting. Blandt andet Virksomhedsøkonomi i en uge, og matematik i en uge. Det kan eleverne altså vælge, hvis de finder det spændende eller har det svært med et af fagene og vil forbedre deres kompetencer.

Praktik i uge 4
Praktik i uge 4 byder på alle de muligheder du selv føler for. Når man skal i praktik, skal man selv finde det sted man vil i Praktik, og det er altså altafgørende for en selv, hvis man vil i praktik, at man finder noget der siger en noget, så man kan få et indblik indenfor det valgt erhverv. Praktik er som oftest den mest populære løsning, da eleverne finder det meget interessant at man selv vælger det, og man får en fornemmelse for det erhverv man måske ønsker at arbejde som, når man er færdig med skolen. Man kan altså få et indblik i sin mulige fremtid, og måske allerede afgøre efter praktik ugen, om det er noget for det enkelte individ.

Vurdering af uge 4
Personligt syntes vi selv at uge 4 er meget interessant og man lærer noget nyt. Sidste år hed det uge 3 og der var nogle andre aktiviteter som f.eks udsmykning af skolen, som var meget sjovt og hyggeligt. Selv synes vi at Slots news har været udfordrende men spændende. Vi har nogle bekendtskaber, som er på rejse, og er i praktik. De snakker positivt om deres valgt, og fortryder det ikke. Vores bekendtskaber i praktik, har været glad for selv at kunne få et indblik i en mulig fremtid.