Slottet i Sydafrika

56

Vores wifi er ikke verdensklasse, ligesom elektricitet er noget alle hernede gerne vil have, men som også er noget alle ikke kan få hele tiden. Vi lever med perioder uden el, men turen går fantastisk godt.

Vi oplever noget nyt og spændende hver dag. Vi har haft en dag i Cape Town og oplevet denne gamle by. Det var søndag, så få folk i gaderne og butikker var lukket. Til gengæld havde Vorherre åbnet op for en vanvittig stærk blæst. Vi blev stort flyttet rundt i gaderne pga denne blæst. Vi fik oplevet nogle af de gamle historier og mindesmærker fra apartheid tiden i Sydafrika. Opdelingen af sort vs hvide er ikke mere end lidt over 20 år siden. 

Vi har været på den sydligste punkt i Afrika – Kap Det Gode Håb. Flot udsigt, stærk blæst og en super hikingtur dertil. Hvem drømmer ikke om at stå ved ”Verdens Ende”, og have en bus der ikke kan starte?.  Det gør vi da!. Og vi skal da tilføje, af antallet af busmekanikere der lige er til at få fat på, – ja de lever sgu ikke her! Men det blev fixet. Tålmodighed, godt humør og det at få vendt en situation til noget godt, – det kan eleverne her på turen. 

Har været på besøg i nogle af de lokale Townships. Det er en anderledes oplevelse. Og der har været alt fra tårer, glæde til lidt forskrækkede elever. Antallet af mennesker der lever i en utrolig fattigdom, det er voldsomt stort her. De tjener mellem 750 – 3.500 Rand pr måned, dvs det eleverne på Slottet tjener i SuperBrugsen over en forlænget weekend. Vi har besøgt en børnehave med små børn i alderen fra 1 – 5 år. Hvis ikke der var en kilogrænse pr elev i vores fly, så havde vi nok taget nogle børn med hjem? De utrolige søde, pæne og smilende børn. En super oplevelse. Og de får stor glæde af at have kontakt med Slottes elever. Vi fik desuden malet et klasselokale til børnene. Grønt og gult som er et symbol på Afrika. 

I morgen står den på surfboard kursus for lde idt ældre elever, kick-boxing og mere maling samt besøg i Townships. Nye oplevelser venter forude her i Cape Town.