En Hilsen fra Sydafrika

207

Slotshaven Gymnasium har for første gang tilbudt en rejse til Sydafrika. Rejsens hovedformål var primært frivilligt arbejde med børn, samt opleve nye sider af Sydafrika. Jørgen havde taget solhatten og solcremen på, men det ser dog ikke helt ud til, at de har så meget brug for dette. I flere af deres videoer på instagram kan man nemlig se at der kun er mørke skyer over Sydafrika samt en masse blæst.

Lørdag d. 18. januar kl. 07:15 var der afgang mod Sydafrika. De mellemlandede i Wien, og efter et par timers ventetid fløj de mod lufthavnen i Cape Town.

Søndag d. 19. januar ankom de nu til Cape Town efter ca. 20 timers rejse. Da de ankom til deres hostel blev dagen brugt på Township Tour, hvor de oplevede den gamle by med en masse historier. Turen tog omkring 3 timer, dog med et lidt udfordrende blæsevejr. På turen så de ikoniske steder som Bo-Kaap, Green Market Square, Company’s Garden. Derudover spiste de også en lækker frokost på en bazar. Som en god afrunding på dagen fik de en velkomst barbecue.

Mandag d. 20. januar var de på en heldagstur omkring Cape Town. De kørte i bus ned til det sydvestligste punkt i Sydafrika. Der opstod dog lidt problemer, da bussen ikke ville starte efter besøget på Cape Point, og de måtte derfor vandre til Cape of Good Hope. Da de ankom fik de noget frokost, og fik set de afrikanske pingviner på Boulders Beach. Idag var solen kommet frem, og flere blev solbrændte.

De sluttede dagen af med etiopisk aftensmad, som blev spist med fingrene.

Tirsdag d. 21. januar lød aktiviteterne på surfing, frivilligt arbejde i Township samt sport og underholdning med børnene dernede. Vandet var koldt på stranden, men var alligevel en sjov og udfordrende oplevelse for nogle af eleverne. En anden række af elever gik i gang med frivilligt arbejde, hvor de fik malet nogle klasselokaler, som blev rigtig fine. En tredje gruppe skulle underholde en række elever med sang og dans, hvilket var rigtig sjovt, og både eleverne fra Slotshaven, og børnene fra Afrika fik en god oplevelse ud af det. Den fjerde og sidste gruppe var sammen med nogle ældre børn, hvor de lærte om den selvforsvar som afrikanerne har lært.

Onsdag d. 22. januar stod programmet i Sydafrika på surfing og besøg i Township. Eleverne er stadig delt op i hold og derfor nogle andres tur til at surfe mens andre var i daycare i Dunoon. I Dunoon bliver der både leget og malet som dagen inden. I videoer på Instagram kan man se at de søde afrikanske børn, er yderst begejstret for Jørgen G. Til aften skulle både elever og lærer spise ved V&A Waterfront. På Instagram kan man få et sneakpeak af de 207 forskellige milkshakes som V&A Waterfront tilbød.

Torsdag d. 23. januar stod dagen på tur til Robben Island. Robben Island er en ø i Sydafrika, som ligger 12 kilometer ud fra Cape Towns kyst. Øen er mest kendt for sit fængsel, som Nelson Mandela sad fængslet i 18 år. Derudover var de også ude og uddele donationer i Nyanga. Resten af dagen har eleverne mulighed for at nyde solen, og selv vælge hvad de vil lave.

Resten af ugen skal bruges på afslapning, frivilligt arbejde og evt. Table Mountain. Søndag går turen hjemad, og de lander i Danmark omkring 13:10.

Find deres Instagram, og følg yderligere med her